Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Kim Dzsongun elrendelte a légelhárító berendezések tömeggyártását

2017.05.28. 09:40

Kim Dzsongun személyesen ellenőrizte egy új fejlesztésű légelhárító rendszer tesztelését, és elrendelte a berendezés tömeges gyártásának megkezdését, írja az MTI az észak-koreai állami hírügynökség jelentésére hivatkozva.

A teszt helyszínét és időpontját nem közölték az észak-koreai forrás, ugyannakkor azt kiderült, hogy a rendszert már tavaly áprilisban is tesztelték, de akkor még nem működött tökéletesen.

A repülő célpontokat érzékelő berendezés hatékonysága figyelemreméltó mértékben emelkedett, ahogy javult a rendszer pontossága is. ... Nagy számban el kell kezdeni gyártani, és az ország minden részébe telepíteni kell, mint az erdőt, annak érdekében, hogy leromboljuk az ellenségnek azt az őrült vágyálmát, hogy ellenőrzése alá vonja a légteret

- idézte Kim Dzsongunt a KCNA.

Phenjan 2016 eleje óta két kísérleti atomrobbantást és számos ballisztikusrakéta-tesztet hajtott végre, legutóbb május 21-én egy közepes hatótávolságú rakétával. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) élesen elítélte a rakétakísérletet, egyben kilátásba helyezte az ország ellen bevezetett büntetőintézkedések további szigorítását. A BT szerint Phenjan kihívó magatartása aláássa a térség biztonságát, ezért a testület felszólította, hogy mondjon le a rakéta- és nukleáris kísérleteiről.

Amerikai sajtóhírek szerint az Egyesült Államok hadserege azt tervezi, hogy egy harmadik repülőgéphordozót vezényel a Csendes-óceán nyugati részébe azzal a céllal, hogy elérje Észak-Koreánál, szüntesse be rakéta- és nukleáris programjának megvalósítását.  • Vennék
  • Bankszámla