Nem állt meg a fogarasi felvonó, heten megsérültek

2017.05.28. 17:14

Összesen hét ember sérült meg Romániában, a Bâlea-vízesés és a Bâlea-tó között közlekedő felvonóban a Fogarasi-havasoknál, miután műszaki okok miatt a felvonó nem állt meg időben, írja a Transindex.ro. Az Agerpress.ro információi szerint 33 turistát kellett gyalog lekísérni.

A lap cikke szerint Ramona Nistor, a Szeben Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője úgy nyilatkozott: "az első információk szerint az utasok egy része nekiesett a felvonó oldalának, négyen megsérültek a vízesésénél, a lefele jövő kabinban, hárman a tónál, abban a kabinban, amelyik felfele ment. Valószínű műszaki hiba történt. A tóhoz egy SMURD helikopter segítségét kérték"

A felvonó kabinjaiban összesen 15-en utaztak. A felvonó alsó állomásán megsérülteket már átvették a mentők, a felső állomás sérültjei közül az Agerpress.ro információi szerint egy nőt mentőhelikopterrel szállítottak a nagyszebeni kórházba.

A vízesésnél sérült négy emberből egy gyereknek eltört az orra, egy férfinek pedig a lába. Két nő könnyeben sérült.

"A 2.000 méter magasan lévő Bâlea-tóhoz csak a 3.700 méter hosszú kötélpályán közlekedő felvonóval lehet feljutni, a téli időszakra lezárt Transzfogarasi utat néhol több méteres hó borítja. Nem ez az első eset, hogy meghibásodik a felvonó. 2016-ban 70 turista rekedt a Bâlea-tónál, köztük 45 gyerek, akiket helikopterekkel kellett lehozni a hegy lábához, miután a felvonó leállt" - emlékeztet a Transindex.ro.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport