Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-4 °C
3 °C

Kadirov meghívta Macront és Merkelt

2017.05.30. 14:52

Nem kell az orosz tömegtájékoztatási eszközöket rágalmazással vádolni, ha közben valaki maga is hamis információk alapján cselekszik. Macron francia elnök, magával hozva Merkelt is, az igazságot keresve meglátogathatja a Csecsen Köztársaságot. Az ajtó nyitva áll!

- írta a Telegramra Ramzan Kadirov a csecsen melegek üldöztetésével kapcsolatban.

Kadirov arra reagált, hogy Macron hétfőn a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalások után azt mondta, ígéretet kapott Putyintól arra, hogy feltárják a teljes igazságot a csecsenföldi homoszexuálisok üldöztetésének ügyében. Macron közölte, állandó éberséggel fogja követni az emberi jogok oroszországi és csecsenföldi tiszteletben tartását. Macron hozzátette, hogy a Russia Today hírtévé és a Szputynik rádió Kreml átlal finanszírozott orosz propagandát folytat.

Mint ismert, a Novaja Gazeta című független orosz napilap április elején közölte, hogy a túlnyomórészt muszlimok lakta Csecsenföldön mintegy száz homoszexuális férfit vettek jogellenesen őrizetbe. Többüket a lap szerint megkínozták, hármukat pedig meg is ölték.

A hivatalos csecsen álláspont szerint a köztársaságban nem élnek melegek.

A nemzetközi kritikák hatására Putyin munkacsoportot hívott életre Moszkvában, az EP pedig határozatban ítélte el a szexuális kisebbségeket érintő hátrányos megkülönböztetéseket, és kérte, hogy azonnal engedjék el szabadon a fogvatartottakat.