Szilvia
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Deutsch Tamás: Soros nyíltan hadat üzent a magyar kormánynak

2017.06.01. 16:53

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint Soros György csütörtökön megjelent írásával nyíltan hadat üzent Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökének és kormányának, világossá téve, minden tőle telhető antidemokratikus lépést kész megtenni a kabinet vereségéért - írja az MTI. 

Deutsch úgy fogalmazott, Soros György hosszú ideje hadüzenet nélküli háborút folytat Magyarországgal szemben, mostani, hadüzenettel felérő írásával pedig ez mindenkinek egyértelművé is válhat.

Ha harc, hát legyen harc, állunk elébe!

- mondta Deutsch Tamás egy sajtótájékoztatón. Abban reménykedtek, hogy "Soros György talán idáig nem jut el" - tette hozzá. A Fidesz EP-képviselője emellett közölte, levélben kéri az Európai Bizottságot, hozza nyilvánosságra, mi hangzott el a bevándorláspolitikával foglalkozó uniós biztos és Soros György csütörtöki találkozóján.

Deutsch Tamás világos és egyértelmű választ vár arra, miként jöhetett létre Dimitrisz Avramopoulosz biztos és Soros György tárgyalása, ki kezdeményezte a találkozót, az ott elhangzottakat pedig mikor ismerheti meg a széles közvélemény.

Szómágia, mesterkedés

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hihetetlen szómágia jellemzi Soros György "mesterkedését" az illegális bevándorlással kapcsolatban. "Eljött a pillanat, amikor kellő tisztelettel, de egyértelmű határozottsággal tiszta vizet kell öntenünk a pohárba!" - jelentette ki Deutsch Tamás.

Soros Györgynek az Európai Unió jövője szempontjából drámaian tragikus koncepciója van a bevándorláspolitikáról, amit határozott következetességgel végre is kíván hajtatni. "Nem összeesküvés-elméletről, hanem összeesküvés-gyakorlatról" van szó - fogalmazott Deutsch Tamás, aki szerint Soros György migrációs álláspontja nem találgatásokra, hanem korábbi írásaira és beszédeire alapozható.

„Senki által meg nem választott” = Deutsch is megszavazta

A Fidesz EP-képviselője szerint ezek alapján az unió országainak évente legalább 1 millió illegális bevándorlót kellene befogadniuk, ennek finanszírozására pedig bevándorlónként 4,5 millió forintot kellene előteremteniük, például az agrártámogatások, valamint a fejlesztési- és kutatási kiadások csökkentésével.

Deutsch Tamás úgy vélte: Soros György azt szeretné, ha a bevándorláspolitikát nem a nemzetállamok "demokratikusan megválasztott népképviselői", hanem a "senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták" határoznák meg.

Deutsch Tamás nyilatkozata azért vicces, mert éppen a legutóbbi európai parlamenti választáson adtak esélyt a választóknak, hogy megszavazzák az Európai Bizottság elnökét. Mindegyik pártcsalád előállt egy jelölttel, a győztes éppen Deutsch Tamásék Európai Néppártjának embere, Jean-Claude Junker lett. A Bizottság minden tagját, így Dimitrisz Avramopuloszt is meghallgatta a Parlament, amely 423 igennel, 209 nemmel szavazta meg a testületet.

Találják ki, vajon Deutsch Tamás hogyan voksolt.

Igennel. Ahogy az összes Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő.

EP-szavazás EB
Kép: VoteWatch.eu