Kritikus az állapota a londoni támadás során megkéselt rendőrnek

2017.06.04. 17:57

Súlyos az állapota annak a rendőrnek, aki éppen szolgálaton kívül volt, amikor a szombat esti londoni terrortámadás során közelharcba került a három támadó egyikével. A 38 éves férfi a London Bridge-től néhány utcányira található El Pastor nevű étteremben volt a barátaival, amikor az egyik támadó bement az étterembe, és megkéselt egy nőt. A férfi leteperte a támadót, aki ezt követően többször megszúrta őt - írja a BBC.

A rendőr társaságából többen is ápolók voltak, ők jéggel és ruhadarabokkal igyekeztek elállítani a megkéselt nő vérzését.  Az étterem vendégei eközben üvegeket és székeket dobtak a támadó felé, így sikerült elérni, hogy elhagyja az éttermet. Ezt követően az étterem dolgozói bezárták az éttermet, hogy a támadó ne tudjon visszajönni. Az egyik szemtanú beszámolója szerint ezután a vendégek az étterem hátsó részében voltak a megkéselt nővel, és nagyjából két óra telt el, mire a mentősök kezelésbe tudták venni a sérülteket.

A BBC cikke szerint a támadást követően a közelben tartózkodok több helyen is segítettek a mentőknek és a rendőröknek:

  • több szupermarketben is ingyen adtak ételt és italt a dolgozók a rendőröknek,
  • egy közeli McDonald’s menedzsere úgy döntött, hogy bezárnak, és az összes raktáron lévő ételt és italt a rendőröknek és a mentőknek adják,
  • egy férfi pedig biciklivel ment körbe a London Bridge környékén, és vizet osztott a rendőröknek.

Sok taxis pedig ingyen vitte el a környékről a civileket. A támadásról itt írtunk részletesebben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport