Egy kalapácsos férfi támadt rendőrökre a Notre Dame-nál, lelőtték

2017-06-06T151525Z 1344358564 RC1C7E294800 RTRMADP 3 EUROPE-ATTA
2017.06.06. 16:45 Módosítva: 2017.06.06. 19:51

Pánik tört ki Párizsban a Notre Dame-nál, miután két lövés dördült a katedrális előtt az utcán. A Le Figaro írta meg először, hogy egy férfi kalapáccsal támadt egy rendőrre a Notre Dame közelében. Egy másik rendőr rálőtt a támadóra, a golyó a mellkasát találta el. A megsebesült támadót, aki egy ideig a katedrális előtti téren feküdt mozdulatlanul a földön, a mentők kórházba szállították. Állapotáról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok, írja az MTI. A megtámadott, 22 éves rendőrt a fején találta el a kalapács, de csak könnyebben sérült meg.

A rendőrség megerősítette az újságíróknak, hogy a kalapácsos férfinak nem voltak társai. Estére az is kiderült, hogy egy 22 éves algériai diák a tettes, pontosabb információkat későbbre ígértek.

Terrorizmusról beszélnek

A francia belügyminiszter elmondta, terrorista cselekményként kezelik a támadást, mivel a támadó azt kiabálta a rendőröknek, hogy

ezt Szíriáért kapjátok".

A rendőri intézkedés, a helyszínelés ideje alatt, nagyjából 30-40 percig beragadt 900 turista a Notre Dame-ba, őket arra kérték, hogy amíg nem derül ki, mi történt, maradjanak a katedrálisban. Miután a meglőtt terroristát kórházba szállították, fokozatosan elkezdték kiengedni az embereket. Ezen a képen a Notre Dame-ban összegyűlt emberek láthatók, feltartott kézzel:

A támadás után másfél órával már minden nyugodt volt a helyszínen, a rendőrség nagy erőkkel sorakozott fel.

Borítókép: Philippe Wojazer / Reuters.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport