Trump akkor se áll le a Twitterrel, ha a pártja kéri

2017.06.07. 20:23

Az elnök keddi tweet-sorozatban reagált a mainstream médiában már hosszú hónapok óta emlegetett kérdésre: mégis miért van, hogy az Egyesült Államok elnökének döntéseiről a Twitterről kell értesülnünk? Donald Trump Twitter-használata már a saját kabinetje nemtetszését is kiváltotta, a NYT szerint a jogi, a kommunikációs és a politikai tanácsadói mind arra kérték, hogy szorítkozzon kevesebb posztra.

Trump szerint viszont

konkrétan a Twitternek köszönheti, hogy bejutott a Fehér Házba.

"Ha az álhírgyáros CNN-re, NBC-re, ABC-re, CBS-re, a New York Timesra vagy a Washington Postra hagyatkoznék, esélyem se lenne" - írta, nos, Twitteren. Szerinte a mainstream médiának ezzel is csak az a baja, hogy végre egy elnök közvetlenül és őszintén tud kommunikálni az emberekkel.

Amiben egyébként van valami. A 140 karakteres posztokkal, amikben nagyon jól érvényesül Trump puritán szókincse és stílusa, nagyon erős üzeneteket lehet közölni. Külpolitikai és diplomáciai kérdésekben viszont nem véletlenül nem használja senki, ilyen egyszerű üzenetekbe ugyanis könnyű félreértéseket és támadásokat olvasni - ezért is szólította fel az elnököt több ország, többek közt Kína is, hogy talán ne ezen a platformon adja ki akülpolitikai gondolatait

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM