Mellkason lőttek egy fiatal tüntetőt Caracasban

2017.06.08. 06:54

Újabb halálos áldozata van a venezuelai tüntetéseket kísérő erőszaknak: szerdán Caracasban egy 17 éves fiú vesztette életét a biztonsági erők és a kormányellenes aktivisták közti összecsapásokban - írja az MTI. A tüntetők ez alkalommal a népszerűtlen Nicolás Maduro államfő alkotmánymódosítási tervei ellen vonultak az utcákra. A venezuelai nemzeti gárda és a rendőrség több száz tagja könnygázzal próbálta feloszlatni őket.

A közösségi médián megjelent videofelvételeken látható, amint mentősök igyekeznek újraéleszteni egy mellkasi sérüléséből vérző, élettelen fiatalt.

A hatóságok később közölték: vizsgálatot indítanak a Neomar Landerként megnevezett fiú halála miatt. Szerintük az áldozat kezében egy házi készítésű tűzijátékmozsár robbant fel, miközben fiatalok százai kerültek összetűzésbe a nemzeti gárda egységeivel. Az ellenzék szerint azonban Landert egy könnygázgránáttal találhatták el, amelyet egyenesen feléje lőttek ki.

Az április eleje óta szinte naponta tartott kormányellenes megmozdulásokon Venezuela-szerte már hozzávetőleg 70-en vesztették életüket.

A legfrissebb haláleset híre mellett olyan ellenzéki jelentések láttak napvilágot, miszerint a biztonsági erők tagjai kirabolják a tüntetéseken részt vevő aktivistákat. Ugyanakkor az ország védelmi minisztere felszólította a nemzeti gárda tagjait, hogy tartózkodjanak a túlzó erőszaktól.  • Tippek
  • Hírek