Egy texasi nő a kocsijába zárta egy- és kétéves kislányát, meghaltak

2017.06.11. 11:28 Módosítva: 2017.06.11. 23:25

A 19 éves texasi Amanda Hawkins kedden este meglátogatta a barátait, kocsival ment át hozzájuk, vele volt az egy- és a kétéves kislánya is. A nő nem akarta bevinni barátai házába a gyerekeket, ezért magukra hagyta őket az autóban.

15 órával később ment vissza.

A két kislány addigra félholt volt. A nő bepánikolt, hazament és megfürdette a babákat, hátha attól jobban lesznek. Ezután bevitte őket a helyi kórházba, ahol azt mondta az orvosoknak, hogy túrázni volt a gyerekekkel, akik a kiránduláson lettek rosszul, miután megszaglásztak pár mérgező növényt.

A kórház hamar rájött, hogy a mérgezés hazugság, kihívták a rendőröket. A nő kihallgatása után derült ki, hogy a gyermekek kedd estétől másnap délig voltak a kocsiban. Amikor az anyjuk végül kiment hozzájuk, akkor már több, mint 30 fok volt a hőmérséklet, a napon hagyott, felhevült autóban pedig ennél is magasabb lehetett.

A két kislányt a kórházban gépekre kötötték, de nem sikerült stabilizálni az állapotukat, mindketten meghaltak.

A nyomozás során kiderült, hogy a nő nem butaságból vagy feledékenységből hagyta magukra a kislányait, ugyanis szóltak neki a barátai, hogy sírnak a kislányok az autóban, de ő ezután sem akart foglalkozni velük. Gyermekek veszélyeztetése miatt emelnek vádat ellene.

Az Egyesült Államokban idén eddig 11 gyermek halt meg úgy, hogy a napon hagyott kocsiban felejtették őket. 2016-ban ez a szám összesen 39 volt, írja a New York Times.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport