Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Robbanószerekről beszélgetett három férfi egy Londonba tartó repülőn

2017.06.11. 08:28

Őrizetbe vettek szombat este Kölnben három légi utast, akik utastársaik beszámolója szerint terrorgyanús dolgokról beszéltek - közölte a német város rendőrsége és a repülőtér igazgatósága.

A három férfi az EasyJet légitársaság Ljubljanából Londonba tartó járatán utazott, és miután más utasok jelentették a személyzetnek, hogy "terrorgyanús dolgokról beszélgetnek", a pilóta engedélyt kért a légiirányítóktól arra, hogy mihamarabb leszállhasson - írta az MTI. A gép a 151 utassal rendben leszállt Kölnben, az ottani rendőrség a vészkijáratokon kiürítette az Airbus 319-est, és biztonsági ellenőrzést végzett.

A szóban forgó három férfit őrizetbe vették, és egyikük hátizsákját a gépen kívül, egy biztonságos helyen felrobbantották. A rendőrség a hátizsák tartalmáról nem adott tájékoztatást, csak annyit közölt, hogy a csomagot felrobbantása után elkezdték vizsgálni. A három gyanúsított mellett több más utast kihallgattak.

A kényszerleszállás és a vizsgálat miatt a kölni helyett más repülőterek fogadtak hat leszálló járatot, és húsz gép nem tudott Kölnből elindulni, összességében az incidens három óra hosszára felborította a menetrendet.

A Bild című német lap idézte a német szövetségi rendőrség egyik szóvivőjét, aki elmondta, hogy az utasok hallották, amint a három férfi beszélgetésében előfordulnak olyan szavak, mint pokolgép vagy robbanószer.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport