Újra terítéken az orosz-ügy: megszólal Trump főügyésze

2017.06.12. 18:19

A Kongresszus elé járul Jeff Sessions főügyész, és beszámol a Trump-körüli orosz szálakkal kapcsolatos nyomozásban, írja az Independent. Sessions valószínűleg a volt FBI-vezér James Comey hatalmas figyelemmel kísért meghallgatása miatt döntött úgy, hogy tanúvallomást kell tennie, Comey ugyanis többször felemlegette a nevét.

Comey ugyanis azt mondta, megkérte a főügyészt, hogy ne hagyja egyedül az elnökkel. A volt FBI-igazgató például egyszer a Fehéz Ház elnöki Ovális Irodájában maradt kettesben Trumppal, aki ekkor - Comey elmondása szerint - azt mondta neki, "engedje el" a Michael Flynn elleni nyomozást, akiről később kiderült, számos szál köti Oroszországhoz és Törökországhoz.

Comey állítása szerint az Ovális Irodában korábban Jeff Sessions is jelen volt, az elnök viszont mindenki mással együtt a főügyészt is kiküldte, négyszemközt akart beszélni az FBI-igazgatóval. Comey meghallgatásán kiderült, Sessions utólag megkérdezte, mi történt az irodában, Comey viszont valamiért nem osztotta meg vele az elnök furcsa megjegyzését.

Trump és a Fehér Ház sajtóosztálya tagadja, hogy az elnök ilyesmit mondott volna, sőt, korábban az elnök azt írta Twitteren, hogy a Comeyval készült beszélgetéseikről hangfelvételei vannak - a meghallgatáson a volt nyomozóigazgató üzent Trumpnak, megengedte neki, hogy nyilvánosságra hozza a felvételeket, ha tényleg léteznek. Az elnök sokáig nem nyilatkozott az ügyben (majd szivárogtatónak nevezte az FBI-ost).

Megszólalt viszont az ügyvédje (a Fehér Ház egyébként az utóbbi időben ügyvédekkel kezdett el felfegyverkezni, ami a vizsgálatok és a szivárogtatások fényében logikus lépés), aki vizsgálatot kezdeményezett Comey ellen.   • Hírek
  • Hírek