Hét ember eltűnt az amerikai hadihajó balesetében

qq
2017.06.17. 07:54

Mint arról beszámoltunk, pénteken helyi idő szerint hajnal 2:30-kor összeütközött az amerikai haditengerészet USS Fitzgerald névre hallgató rombolója egy Fülöp-szigeteki konténerszállító hajóval. Az ütközésben a 154 méter hosszú USS Fitzgerald volt a kisebb fél 8300 tonnájával, míg a konténerszállító 222 méter hosszú és 29 ezer tonnás.

A CNN tudósítása szerint hét embert még mindig keresnek a baleset helyszínén, és nem zárják ki a lehetőséget, hogy az óceánba zuhantak. Több sérültet is elláttak, köztük a romboló parancsnokát. A súlyos sérülteket a japán parti őrség helikopterei szállították kórházba.

Az USS Fitzgerald vízbe merülő része is megsérült, de a több mint 300 fős legénység a víz szivattyúzásával úrrá tudott lenni a helyszínen. A romboló már nem süllyed, sőt képes haladni is a vízen, bár nem csúcssebességgel.

A baleset az Izu-félszigettől 20 kilométerre történt, ami nagyon forgalmas helynek számít a vízi közlekedésben. Egy CNN-nek nyilatkozó hajózási szakértő szerint a találkozó hajók szűk manőverekre kényszerülnek, és emiatt történhetett a baleset.

(Borító: bal képen az USS Fitzgerald, jobb képen a ACX Crystal konténerszállító hajó az ütközés után. AFP / Japan Coast Guard)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport