Kornélia
-1 °C
15 °C

Csendőrségi kisbusznak hajtott egy autó a Champs-Elysées-n

2017.06.19. 16:35 Módosítva: 2017.06.19. 20:31

Egy férfi autójával egy csendőrségi kisbusznak hajtott a Champs-Elysées-n, írja a 20minutes.fr. A kisbuszban, és a járókelők közül senki sem sérült meg, de az autó kigyulladt, a lángokat a furgonban ülő csendőrök oltották el.

Az első hírek arról szóltak, hogy az autó sofőrjét elfogták, de később a belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a férfi meghalt. A Le Parisien úgy tudja, hogy a sofőr egy 31 éves férfi volt, aki rajta volt a rendőrök által iszlamista radikálisként nyilvántartott emberek listáján.

A rendőrök szerint a férfi szándékosan hajtott a kisbusznak, a 20minutes.fr szerint a kocsiban egy kést, gázpalackokat és lőszert is találtak. Elég gázpalack volt benne, hogy felrobbantsa a járművet, és közvetlen környezetét.

A környéken sok rendőr vonult fel, és arra kérték az embereket, hogy kerüljék el azt a részt, mert rendőrségi akció van folyamatban. A helyszín alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól.

A francia hatóságok egy öngyilkos merénylő által végrehajtott terrortámadásként kezelik az ügyet, amelyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot.