Macron találkozik Orbánnal

2017.06.20. 15:04

Emmanuel Macron francia elnök a héten találkozik a visegrádi négyek kormányfőivel, így Orbán Viktorral is Brüsszelben -  adta hírül a CTK cseh hírügynökségre hivatkozva az MTI. A találkozó csütörtökön lesz Brüsszelben, az Európai Unió tagállamainak csúcstalálkozóját megelőzően.

A tavasszal elnökké választott Macron először vesz részt uniós csúcstalálkozón. A visegrádi országok vezetői hagyományosan mindig egyeztetnek az uniós csúcstalálkozók előtt.

A CTK értesülése szerint Macron a V4-ek - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - kormányfőivel valószínűleg megvitatja azt a francia követelést, amely magasabb bérminimumot szorgalmaz a kelet-európai teherautó-vezetőknek Franciaországban.

Orbán Viktor és Emmanuel Macron első találkozása bizonyára nem lesz feszültségmentes, hiszen a francia államfő a kampányában Putyinhoz és Orbánhoz hasonlította ellenfelét, Marine Le Pent.

Mindannyian tudjuk, hogy kik Le Pen szövetségesei: Orbán, Putyin. Ezekben a rezsimekben nincsen nyílt és szabad demokrácia

– mondta Macron, aki szerint nincs rendben, hogy a magyar kormánnyal szemben nem lépnek fel Brüsszelben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek