Már két kincsvadász meghalt a Sziklás-hegységben

2017.06.21. 21:10

Új-Mexikó állam rendőrfőnöke felszólította Forrest Fenn amerikai kincsvadászt és régiségkereskedőt, hogy vessen véget az általa meghirdetett kincsvadászatnak, írja az MTI.  Pete Cassetas rendőrfőnök azután tette közzé felhívását, hogy napokig tartó keresés után megtalálták Paris Wallace 52 éves coloradói lelkész holttestét, aki a feleségével és fiával kutatott a kincsek után.

Forrest Fenn 2010-ben hirdette meg a kincskereső akcióját egy állítólag  - arannyal, ékszerekkel és egyéb értékekkel teli - három millió dollárt érő láda után. Illetve költött egy verset The Thrill of the Chase címmel, amiben utalásokat tett a kincs hollétéről.

A láda nyomára még nem nagyon akadt senki, viszont már ketten meghaltak, a bajbajutottak mentése pedig hivatásos szakemberek és önkéntesek életét is veszélyezteti.  Fenn korábban azt mondta, hogy gondolkodik azon, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni a kutatást, de az sem kizárt, hogy lefújja az akciót, aminek  sokan nem örülnének. Köztük van a kincskeresés közben meghalt pap felesége, aki a tragédia ellenére is tovább akarja kutatni a ládát a 19 éves fiával.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport