Felrobbanó habszifon végzett egy népszerű francia fitneszbloggerrel

2017.06.22. 17:16

Múlt hétvégén elhunyt egy népszerű, 154 ezer Instagram-követővel és 55 ezer Facebook-lájkolóval rendelkező francia fitneszblogger miután felrobbant a kezében egy habszifon. A családja azt közölte a lány követőivel, hogy a szifon egyik darabja úgy szíven ütötte a nőt, hogy attól szívrohamot kapott. A 33 éves fitneszblogger, Rebecca Burger még élt mikor kórházba szállították, de nem tudták megmenteni, másnap meghalt.

A Guardian idéz egy fogyasztóvédelmi magazint, amely már korábban figyelmeztetett arra, hogy problémás habszifonok vannak a francia piacon. Az elmúlt években 60 esetben jelentettek robbanást, de egyik korábbi alkalom sem végződött halállal. Általában apróbb vágások, horzsolások, törött fogak, törött bordák, valamint egy esetben, egy szemgolyó elvesztésével megúszták a balesetet a franciák.

A szifont, ami Burger halálát okozta az Ard'Time  nevű cég gyártja és a legnagyobb forgalmazója a Magyarországon is működő Auchan áruház. A gyártó visszavonta a polcokról a szifonjait, bár közleményben azt írták, egyelőre korai egyértelmű kapcsolatot feltételezni a szifon és a fitneszblogger halála között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport