Trump blöffölt, nincsenek titkos hangfelvételei a kirúgott FBI-igazgatóról

2017.06.22. 20:14 Módosítva: 2017.06.22. 21:01

Másfél hónappal ezelőtt Donald Trump Twitteren üzent a május elején kirúgott FBI-igazgatónak. Twitteren azt írta,

James Comey jobb, ha reménykedik,  hogy nincsenek felvételek a beszélgetéseikről, ha a nyilvánossághoz fordul.

Ez egy egyértelmű, nyilvános fenyegetés volt az amerikai elnöktől. Trump azt akarta elkerülni, hogy Comey a kirúgása után kínos dolgokat szivárogtasson ki az elnökről a sajtónak. Sokan azt találgatták, hogy Trump tényleg felvette-e titokban a Comey-val folytatott beszélgetéseit, és ha igen, akkor mi szerepelhet azokon, mivel próbálja zsarolni a kirúgott FBI-vezért.

Comey a kihallgatásán reagált Trump tweetjére, azt mondta, csak az elnök tudhatja, hogy tényleg vannak-e felvételek, de ha vannak is, nyugodtan hozzák őket nyilvánosságra, neki nincs takargatnivalója.

Én nem vettem fel semmit, bevetted, haha

Az elnök csütörtökön véget vetett a találgatásoknak. Ismét Twitteren üzent, hogy napjainkban már sosem lehet tudni, hogy miről készülnek felvételek, miről nem, de ő nem rögzített semmilyen beszélgetést és nincs semmilyen felvétel a birtokában, írja a CNN.

Trump és a sajtósai az elmúlt hetekben folyamatosan homályban tartották a közvéleményt, nem voltak hajlandóak egyértelmű választ adni arra, hogy az elnök tud-e bármilyen konkrét felvétel létezéséről. A CNN kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az elnök jól szórakozott a lehallgatásról szóló tweetje után kialakult botrányon.

Az MTI azt írja, a Fehér Ház szokásos napi sajtóértekezletén Sarah Huckabee Sanders helyettes szóvivő leszögezte: az elnök nem bánta meg a félrevezető Twitter-bejegyzést.