Olivér
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Megölte a feleségét, majd elfelejtette az egészet

2017.06.23. 22:59

Megkezdődött annak a 82 éves német férfinek a tárgyalása csütörtökön, aki tavaly nyáron a földre vitte, majd egy kötéllel megfojtotta a feleségét müncheni házukban. A férfi korábbi két agyvérzése miatt demenciában szenved, ezért nem is vonható felelősségre a tette miatt – írja a Local.

Alfred és Lidya W. 60 éve voltak házasok, a férfi demenciája azonban rányomta a bélyegét a kapcsolatra. Betegsége miatt Alfred rendszeresen felébredt az éjszaka közepén, felöltözött és úgy döntött, elmegy a fodrászhoz, vagy csak úgy autózik egyet, ám Lidya ezt rendszeresen megtiltotta neki. Azt se engedte meg, hogy férje a sövényvágó ollóval dolgozzon a kertben, mert attól félt, valami baja esik.

Alfred egyre idegesebb lett attól, hogy felesége megmondja neki, hogy mit csinálhat, ez pedig veszekedésekhez vezetett. Valószínűleg a tragédia napján is vezetni ment volna a férfi, a tanúként megjelent fia szerint az ebből kialakuló vita vezetett a tragédiához. Manfred W. a tárgyalás során elmondta,

  • hogy szülei kapcsolata tökéletes volt, Alfred agyvérzései után azonban jelentősen megromlott, 
  • hogy apja korábban bokszolt, emiatt tudta könnyedén kiütni a feleségét,
  • hogy minden nap beszélt az anyjával, aki mindig azt mondta, minden rendben van,
  • valamint, hogy anyja ellenezte, hogy férjét kórházba szállítsák, mondván otthon jobb ellátást kap.

Az is kiderült emellett, hogy Alfred többször is ki akarta oltani a saját életét, mert "nem akart többet féleszűként élni".

Alfred a tárgyalás során emlékezett arra, hogy kicsoda, mikor született és milyen szakmát tanult, de apja nevére az agyvérzése miatt nem emlékezett. Mikor azt mondták neki, hogy megölte a feleségét, annyit válaszolt, hogy

nem csináltam senkivel semmit.

Manfred egyébként a felszólalása után odaült az apja mellé és megpróbálta megnyugtatni, a bíróságnak azt mondta, hogy amit apja tett az szörnyű, de ő megbocsát neki.

A bíróság jelenleg azt szeretné elérni, hogy a férfit egy zárt pszichiátriára szállítsák, mivel szerintük ha nem kezelik, Alfred a jövőben is elkövethet hasonló cselekedeteket. Mint írták, a férfi közveszélyes, betegsége pedig gyógyíthatatlan. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport