Kornélia
-1 °C
15 °C

Már Nevadában is legális a marihuána

2017.07.02. 07:58

Újabb amerikai államban, Nevadában vált szombaton törvényessé a kannabiszvásárlás, írja az MTI. Oregon, Washington, Colorado és Alaska után Nevada az ötödik amerikai állam, ahol legálisan lehet marihuánát vásárolni. A marihuána fogyasztása több másik államban is engedélyezett az Egyesült Államokban, de a kannabisz szövetségi szinten továbbra is tiltott kábítószernek számít.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a kannabiszautomaták előtt hosszú sorokban várakoztak a leendő vásárlók éjfélkor, a törvény hatályba lépése előtt.

A kannabisz legalizálása várhatóan a Nevadában található Las Vegas idegenforgalmára is hatással lesz.

"Lefogadom, hogy az állam ezen a hétvégén minimum egymillió dollár adóbevételhez jut" - írta az egyik közösségi oldalon Tick Segerblom helyi szenátor, a marihuána legalizálásának egyik szószólója.

Az új szabályozás értelmében a 21 évnél idősebb felnőttek naponta maximum 28 gramm kannabiszt vásárolhatnak Nevadában. A helyi rendőrség listát állított össze az állampolgároknak arról, hogy mi az, ami továbbra is tilos; 21 évnél fiatalabbaknak kannabiszt eladni, az utcán marihuánát szívni és kannabisz hatása alatt vezetni továbbra sem megengedett.