Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Nem engedték Kijevbe az orosz énekest, a közönség elénekelte helyette a dalait

2017.07.02. 17:34
Nem léphetett fel Kijevben az Atlas Weekend elnevezésű könnyűzenei fesztiválon a Delfin művésznéven ismert orosz énekes, ezért a közönség énekelte helyette a dalait karaoke változatban - számolt be vasárnap a nem szokványos koncertről az UNIAN hírügynökség.

Delfin, valódi nevén Andrej Liszikov fellépése szombaton lett volna Kijevben, de mivel járt a Krímben az ukrajnai félsziget Oroszország általi önkényes elcsatolása után, és nem az ukrán szabályok szerint utazott be, nem engedték át őt a határon. 

A főként alternatív rock- és rapműfajokban éneklő, illetve dalszövegeket író művész - aki a kilencvenes években egy hiphoptrió tagjaként vált ismertté - megértően nyilatkozott arról, hogy az ukrán hatóságok megtiltották neki a beutazást. 

Jártam a Krímben, így nem engedtek Kijevbe utazni. Van egy ilyen törvény és ezt teljesítették. Ennyi

- írta Facebook-oldalán szűkszavúan kommentálva a történteket.

Zenekarának tagjai azonban sikeresen eljutottak a kijevi fesztiválra, ezért azt a megoldást választották, hogy a dalszövegeket egy óriáskivetítőn kiírták, és a közönség énekelt zenéjükre az együttes távol maradt frontembere helyett. 

Vjacseszlav Kirilenko ukrán miniszterelnök-helyettes a Twitteren arról számolt be vasárnap, hogy két nap alatt hét orosz énekesnek tiltották meg az ukrán hatóságok a beutazást Ukrajna területére. Ugyancsak nem jutott el a kijevi fesztiválra Najk Borzov orosz rockénekes, aki kommentárjában kijelentette: "bosszantó, hogy bizonyos politikusok megfeledkeztek az emberekről, akiket képviselnek, még saját állampolgáraik zenei életébe is beavatkoznak. Remélem, ez a helyzet hamarosan megváltozik, és a zene ismét nem ismer majd határokat".