Vince, Artúr
5 °C
11 °C

45 amerikai nagyvárosban tüntettek Trump lemondásáért

2017.07.03. 06:35

Több tucat amerikai nagyvárosban ezrek tüntettek vasárnap, követelve a törvényhozóktól, hogy kezdeményezzenek a kongresszusban Donald Trump elnök leváltását célzó alkotmányos vádeljárást (impeachment).

New Yorkban, Los Angelesben, New Orleansban, Seattle-ben, Philadelphiában, és még számos más - a CBS hírtelevízió szerint összesen 45 - nagyvárosban voltak Donald Trump leváltását követelő tüntetések. A szervezők szerint azért kell felelősségre vonni az elnököt, mert megsértette az alkotmányt és akadályozta az igazságszolgáltatást - írta az MTI. 

Úgy gondoljuk, hogy Trump alkotmánysértéseket követett el, folyamatosan hazudott, csalt, és olyan törvényeket fogadtat el, amelyekből az ország kárára elsősorban ő húz hasznot és a milliárdos barátai

- közölték honlapjukon a szervezők.

Helyszíni beszámolók szerint voltak olyan kisebb megmozdulások is, amelyek résztvevői az elnök iránti rokonszenvüket fejezték ki.

Közben Donald Trump és az őt keményen bíráló CNN hírtelevízió közötti csörte újabb epizódja miatt hangos az amerikai média. Donald Trump Twitter-oldalára feltett egy 28 másodperces fabrikált videót, amelyen ő látható, amint egy pankrációs viadal közben, a szorítón kívül leüt, majd a földön ütlegel egy férfit, akinek feje ki van takarva a CNN logójával. Rövid idő alatt ez lett a folyton twitterező amerikai elnök eddigi egyik legnézettebb bejegyzése.