Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Bocsait védő medve támadt egy férfira Székelyföldön

2017.07.06. 17:45 Módosítva: 2017.07.06. 22:10

Anyamedve sebesített meg egy 36 éves férfit csütörtökön a székelyföldi Zetelaka közelében. A férfi több sérüléssel került kórházba, állapota stabil, számolt be róla az Agerpres hírügynökség.

A férfi másokkal együtt gombászott az erdőben, Zetelakától néhány kilométerre, de egyedül indult haza. Ekkor találta szembe magát az anyamedvével és annak két bocsával. A medve rátámadt a férfira, aki ordítani kezdett és védekezni próbált. A medve végül azért engedte el áldozatát, mert bocsai eltávolodtak.

A medvetámadás áldozatát a székelyudvarhelyi megyei kórházban ápolják. Arcán, mellkasán, bal karján és vádliján sérült meg, de sebei nem mélyek, állapota stabil. Hargita megyében idén ez már az ötödik eset, hogy valaki medvetámadás miatt kerül kórházba.

Székelyföldi gazdák, közbirtokossági és önkormányzati vezetők épp szerdán tüntettek a bukaresti környezetvédelmi minisztérium épülete előtt a hatóságok sürgős közbelépését követelve, a térségükben mindennapossá vált medvetámadások megfékezéséhez. A demonstráció résztvevőinek Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter azt ígérte: augusztus 15-ig miniszteri rendeletet hoznak az év második felére érvényes „közbelépési kilövési keretről", amely 175 veszélyessé vált medve kilövését teszi majd lehetővé, írja az MTI.