Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Három év börtön a berlini metróaluljárós rugdosódónak

2017.07.06. 18:59
Két év és tizenegy hónap börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Németországban azt a férfit, aki tavaly októberben hátulról lerúgott egy számára ismeretlen nőt az egyik berlini metróaluljáró lépcsőjén.

A német fővárosi bíróság bűnösnek találta a 28 éves, bolgár állampolgárságú Szvetoszlav S.-t, amiért 2016 októberében hátulról megrúgta a berlini Hermannstrasse metróaluljáró lépcsőjén éppen gyanútlanul lefelé sétáló 26 éves nőt – adta hírül az MTI. A férfi az eset nyilvánosságra kerülése után Franciaországba menekült, majd tavaly decemberben, közvetlenül karácsony előtt visszatért, ekkor vették őrizetbe a hatóságok egy berlini buszállomáson.

Az incidenst a biztonsági kamera rögzítette, a felvétel később futótűzként terjedt a világhálón és a médiában.

A bolgár állampolgárságú férfi a bíróságon azt állította, hogy a bűncselekmény elkövetésekor alkohol és kábítószerek befolyása alatt állt, és bocsánatot kért a nőtől.

A 26 éves nő a rúgás következtében leesett a lépcsőn, fejsérülést szenvedett és eltört a karja. Vallomásában elmondta, hogy az eset miatt több hónapon át sokkos állapotban volt, valamint a külvilággal való mindennemű kapcsolatát is megszakította.

A férfira az ügyészség három év és kilenc hónap börtönbüntetés kiszabását kérte, de a pszichológiai szakvélemény szerint egy korábbi autóbalesetből eredő agysérülés, illetve az alkohol és kábítószer fogyasztása együttesen csökkentette a támadó beszámíthatóságát.

A támadásról készült felvétel sokkolta Németországot, és bejárta a világot. A söröző és dohányzó férfi azután, hogy lerúgta a nőt a lépcsőn, egyszerűen elsétált a helyszínről barátaival.