Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Összedőlt egy lakótorony Nápoly mellett, két család a romok alatt

2017.07.07. 10:48

Cikkünk frissül.

Egy négyemeletes toronyépület összedőlt Nápoly közelében péntek reggel, írta az Express. A dél-olaszországi városban helyi idő szerint 5 óra 20 perckor rogyott össze egy lakóépület, legalább nyolcan a romok alatt ragadtak, két család tagjait keresik, köztük gyerekeket, írta a helyi sajtó. A romok alatt rekedteket álmukban érhette az épület összeomlása. Egyelőre nem jelentettek sérüléseket.

A Rep TV felvételén az látszik, reggel a helyiek próbálják elhordani az épület maradványait, és kiszabadítani a törmelékek alá zártakat. Az olasz tűzoltóság teljes erővel dolgozik a helyszínen. A közeli Circumvesuviana (Vezúv körüli) vasútvonalat lezártak, a közelben lakók elmondták, az összeomlás előtt nem sokkal vonat robogott el az épület mellett.

Families feared trapped in collapsed Naples tower block

null

Egy Torre Annunziata-i lakos az olasz sajtónak elmondta, az épület összedőlése hangos robajjal járt, nem sokkal az elhúzó vonat hangja után ütötte meg a fülét. Nagyjából 70 civil segít a romok eltakarításában, kézzel, vödrökkel hordják el a törmeléket. A munkálatokat a legnagyobb csendben végzik, hogy meghallják az esetleges segélykiáltásokat.

A közeli lakóépületek stabilitásának vizsgálatába kezdett a tűzoltóság. Egyes helyi lapok azt írják, az összedőlt toronyházon éppen felújítási munkálatokat végeztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?