Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

23 egyiptomi katonát ölt meg az Iszlám Állam öngyilkos merénylője

2017.07.08. 00:08

Legkevesebb 23 egyiptomi katona meghalt és 26 megsebesült a Sínai-félsziget északi részén, Egyiptomban pénteken, amikor egy terrorista támadás során egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy katonai ellenőrző pontnál Rafah közelében. Az elesettek között van a hadsereg különleges erőinek egy ezredese is. Katonai források szerint korábban több tiszt is jelezte, hogy a tábor nem jó helyen épült, nem védhető. Meghalt negyven támadó is, írja az MTI.

A támadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget egy közleményben.

A jelentések szerint Rafah város közelében támadták meg terroristák az ellenőrző pontot és a mellette lévő katonai tábort. A támadók kéttucatnyi terepjáróval érkeztek a helyszínre, betörtek a táborba, és egy – más forrás szerint két – öngyilkos merénylő felrobbantotta a gépkocsiját. A pihenőtáborban mintegy hatvan katona volt. Tűzpárbaj bontakozott ki, amely mintegy fél óráig tartott. A hadsereg azt állítja, hogy negyven fegyverest megöltek.

AA támadók kifosztották a tábort, fegyvereket és lőszert vittek magukkal, mielőtt az erősítés megérkezett volna. A hadsereg helikoptereket is bevetett az üldözésükre. A térségben nagyon aktív az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ága, a magát Sínai Tartománynak nevező csoport.