Judit
3 °C
7 °C

Az USA véletlenül letajvanozta Kínát

2017.07.09. 08:49

A 444.hu szemlézte a Bloomberg cikkét arról, hogy Donald Trump és a kínai elnök Hszi Csinping találkozója után egy olyan összefoglaló anyagot adott ki a Fehér Ház, amelyben egy aprócska elírás miatt letajvanozták Kínát.

Hszi Csinping ugyanis a Kínai Népköztársaság elnöke, de van egy másik ország, aminek hasonló a neve: Kínai Köztársaság. Vagy egyszerűbb nevén Tajvan. A kínai diplomácia biztos nem ugrál örömében az elírástól,  legutóbb sem volt túl boldog , amikor Trump Tajvan elnökével, Caj Jing-vennel beszélt telefonon. Az Egyesült Államok 1979 óta nem tart fenn diplomáciai kapcsolatot a de facto önálló országként működő Tajvannal.

A cikk hozzáteszi a bakihoz, hogy az amerikai külügyminisztériumban egyébként is sok a betöltetlen álláshely, amelyeket nem biztos, hogy be is töltenek, mivel Trump tervei szerint 30%-kal kevesebbet költene amerikai diplomáciára. Most már le is spóroltak egy "nép" szócskát egy közleményből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?