László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Déltől orosz-amerikai tűzszünet lép életbe Délnyugat-Szíriában

2017.07.09. 12:58

Helyi idő szerint vasárnap délben megkezdődött az amerikai és orosz csapatok tűzszünete Délnyugat-Szíriában, írta a Reuters. Az Egyesült Államok, Oroszország és Jordánia a "deeszkalációs egyezmény" keretében állapodott meg a tűzszünetben, a hosszútávú céljuk a teljes körű békekötés.

A tűzszünetet Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója után jelentették be, akik Hamburgban, a G20 gazdasági világcsúcsontalálkoztak először. Ez nem az első ilyen megállapodás, a korábbi békekötési kísérletek viszont hamar bedőltek, a Reuters szerint nehezen kibogozható, hogy valójában mennyire voltak elkötelezettek a helyi erők a tűzszünetek fenntartásában.

Az amerikai külügyi tárca azt nyilatkozta, további megbeszélésekre lesz szükség, hogy a megegyezés fontos részleteit kidolgozzák, például azt, hogy milyen csapatok felügyelik majd a tűzszünet betartását. Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov azt mondta, a megegyezés tárgya a "humanitárius segítséghez való hozzáférés biztosítása" is, valamint a megegyezések megkötésének elősegítése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!