A francia kormány szállással és nyelvtanítással segítene a menekülteken

2017.07.12. 21:35 Módosítva: 2017.07.12. 21:37

Edouard Philippe francia miniszterelnök bejelentette, a kormány több energiát fordít a menekültek elszállásolására, és felgyorsítja a menedékkérelmek elbírálását is, írja a francia Local.

A bejelentés azután érkezett, hogy a francia közösségi médiát és a sajtót bejárta néhány kép, amin gyermekek fekszenek a mocsokban, embertelen körülmények között egy menedékkérőknek kialakított táborban. Azt ígérte, a menedékkérelmek jelenlegi, 14 hónapos elbírálási idejét fél évre csökkentik.

A frissen megválasztott centrista miniszterelnök hozzátette: az illegális gazdasági bevándorlókat a jövőben hamarabb kitoloncolják az országból, szisztematikus deportálásokról szóló akciótervről beszélt.

A miniszterelnök elmondta: jelenleg 80 ezer férőhelyet biztosít az állam menekülteknek, ezt a következő két évben 12500 hellyel bővítik, és az integrációs programokra is több pénzt költenek a jövőben. A párizsi polgármester kérésére minisztériumok közötti munkacsoportot hoznak létre, hogy kidolgozzák az integrációs lépéseket. Emmanuel Macron elnök egyik legfontosabb kampányígéretét is megvalósítják, a francia nyelvi képzéseket indítanak a regisztrált menekülteknek.  • Tippek
  • Biztosítás