Halálos késeléses merénylet az egyiptomi Hurghada egyik szállodájában

2017.07.14. 16:04

Két német turista meghalt, négy turista megsebesült, amikor egy támadó megkéselte őket az egyiptomi Hurghadában, egy szállodában, közölte a Telegraph. (Az első hírek ukrán áldozatokról szóltak.) A Zahabia Hotelben indult az ámokfutás, aztán a Sunny Days El Palacio Hotelhez ment át a gyilkos. Ide magyar utazási irodák is szerveznek utakat. (Amennyiben éppen itt nyaral, és megosztaná, mit látott, az ugyelet@index.inda.hu-ra, azaz ide írjon, köszönjük.)

ad-pic-stabbing-muzz
Fotó: Twitter

Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint kórházba szállították a sérülteket. Közülük hárman szerbek, egyikük pedig lengyel, írta hivatalos jelentésre alapozva a Sun. Később az MTI két cseh sérültről adott hírt, és arról, hogy az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud.

Az első hírek szerint minden megkéselt turista nő. Az AP úgy tudja, arcon, nyakon és lábon szúrták az áldozatokat. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte, hogy nem tud magyar áldozatról.

A huszonéves támadót őrizetbe vették, amikor megpróbált elúszni. Az eddigi információk szerint egy közeli szabad partszakaszról úszott a helyszínre, és jutott be a szálloda területére. 

Hasonló merényletre, amelyben turisták voltak a célpontok, volt már példa Egyiptomban tavaly.

A külügy honlapján az áll egyébként az Egyiptomról szóló információknál, hogy biztonságosak a vörös-tengeri üdülőhelyek, úgymint pl. Hurghada, El Gouna vagy Marsza Alam. A Vörös-tengernél fekvő Hurghada a magyarok kedvelt üdülőhelyének számít.

A támadás csupán néhány órával azután történt, hogy iszlamisták öt rendőrt megöltek Kairóban, amikor tüzet nyitottak a járművükre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport