Ágnes
2 °C
11 °C

Trump ezúttal a francia elnökné külsejére tett megjegyzést

2017.07.14. 10:52

Donald Trump most szerencsére nem arról beszélt, hogy a nőket a nemiszervénél fogva kell elcsípni. Hivatalos államfői látogatáson jár Párizsban, és ilyen minőségben először találkozott tegnap Emmanuel Macron francia elnökkel valamint a feleségével, Brigitte-tel. A találkozón természetesen a First Lady, Melania Trump is részt vett.

A két elnöki pár az Hotel des Invalides-ben, a híres párizsi hadtörténeti épületegyüttesben találkozott. Ez mások mellett Napóleon és Foch marsall, a szövetségesek első világháborús parancsnokának nyughelye is.

Miután körbesétáltak, Trump odafordult Brigitte Macronhoz, és azzal bókolt neki, hogy mennyire jól tartja magát ("you're in such a good shape"). Ezt a francia elnökkel is közölte, majd visszafordult Brigitte-hez, és még hozzátette, hogy "gyönyörű".

Bár amúgy sem illő, ezen a szinten végképp nem szokás a kvázi idegen nők külsejére megjegyzéseket tenni, de persze Donald Trump lesz az utolsó, akinek egy ilyen, vélhetően udvariasnak szánt megjegyzés foltot ejt a nőkhöz fűződő viszonyával kapcsolatos megítélésén.

Az ügy igazából azért pikáns, mert míg Trump 24 évvel idősebb a feleségénél, Melaniánál, Macronéknál pont fordított a helyzet, ott a feleség idősebb 25 évvel. És ebben a helyzetben így bókolni, majd azt a nő partnerének, mellesleg a francia államfőnek is elismerően megismételni meglehetős bárdolatlanságnak minősül.

A közösségi média persze azonnal beindult, a lapok meg arra emlékeztetnek, hogy Trump Hillary Clintontól a republikánus ellenjelölt Carly Fiorinán át egy csomó híres nő külsejére és testi működésére tett gyakran útszéli, macsó megjegyzéseket. (Guardian)