Judit
3 °C
7 °C

Román csendőrök mentették meg a magyar túrázókat Királykőn

2017.07.15. 12:50

Nyolcórás mentéssel hoztak el tizenegy eltévedt magyarországi túrázót szombat hajnalban a Királykő-hegységből a román csendőrök és hegyi mentők.

A magyarországi túrázók egy kijelölt úton másztak fel a Királykő 2000 méter fölötti gerincére, de besötétedett, és nem találták meg a levezető utat. Segélyhívásukra csendőrök és hegyi mentők csoportja indult a keresésükre – írja az MTI.

19779525834 4453209538 o
Fotó: Mészáros Tamás / flickr

A pontos artózkodási helyük megállapításához a segélyhívó szolgálat Kovászna megyei, magyarul beszélő ügynökének a segítségét is igénybe kellett venniük. Az eltévedt túrázó csoportnak négy nő és egy gyerek is a tagja volt. A csoport tagjait hegymászó eszközök igénybevételével nyolc óra alatt hozták le a hegy lábához.

A Bucsecs és a Fogarasi-havasok tömbje között elhelyezkedő 2200 méter fölötti sziklás csúcsokkal rendelkező Királykő-hegység a Déli-Kárpátok legkeletibb tagja, Brassó közelében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?