Judit
3 °C
7 °C

Teljesen megállt az élet Venezuelában

2017.07.20. 15:55 Módosítva: 2017-07-20 15:56:41

Kiürítették, elbarikádozták az utcákat, és általános sztrájkra szólítottak fel Venezuelában a kormányellenes tüntetők - írja a Reuters. A 24 órás sztrájkot Nicolas Maduro elnök ellenzői szervezték meg csütörtökre, akik új elnökválasztást és a jelenlegi kormány megdöntését követelik, mert attól tartanak, az még inkább bebetonozná a mostani, diktatórikus rendszert. 

A sztrájk reggel hat órakor kezdődött, sok üzlet zárva maradt, így próbálnak nyomást gyakorolni a kormányon lévő szocialista pártra. 

Az egyik Reutersnek nyilatkozó tüntető szerint jól indult a sztrájk, teljesen megállt az élet Caracas utcáin, minden be van zárva. "Mindenkinek a lehető legtöbbet meg kell tennie azért, hogy megszabaduljunk ettől az önkényúrtól" - mondta a 17 éves tüntető, Miguel Lopez Caracas egyik forgalmas kereszteződésének lezárásánál.  

Utoljára 2002-ben tartottak hasonló blokádot Venezuelában, amikor Maduro előde, Hugo Chavez hatalmát akarták megdönteni.  

Kedd éjjel haláleset is történt, amikor a kormányellenes tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, az egyik tüntető halálra égett.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?