Akár halálra is ítélhetik a texasi embercsempész kamionsofőrt

2017.07.24. 22:23

Tíz főre emelkedett az illegális bevándorlókat csempésző texasi kamiondráma áldozatainak száma: egy mexikói férfi hétfőn a kórházban halt meg. A kamionból kimentettek mindegyikét egyelőre még kórházban ápolják, közülük tizenhétnek életveszélyes az állapota - írja az MTI.

A texasi hatóságok már vasárnap este jelezték, hogy tovább növekedhet a halálos áldozatok száma, a kimentettek jó része ugyanis kiszáradt vagy hőgutát kapott, és eddig ketten már a kórházba szállítás után haltak meg.

A sofőr, a 60 éves floridai James Matthew Bradley előzetes letartóztatásban van, de a vádemelés még nem történt meg. Várhatóan embercsempészet és egyéni pénzügyi haszonszerzés miatt emelnek vádat ellene. A CBS televízió információi szerint akár halálra is ítélhetik. Thomas Homan, az amerikai Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) ügyvezető igazgatója hétfői nyilatkozatában leszögezte: "jóllehet, a sofőr őrizetben van, de garantálhatom, hogy még több ember ellen indítunk majd eljárást".  Homan szerint egyébként nem valószínű, hogy a kamion a mexikói oldalról jött át, a nyomozás eddigi adatai szerint az illegális bevándorlók gyalog szöktek át a határon, s a texasi oldalon várták őket. A bevándorlók abban a hitben éltek, hogy megmenekültek és a kívánt helyre szállítják majd őket. 

A texasi San Antonióban vasárnap hajnalban, a Walmart áruházláncolat parkolójában  találtak rá az illegális bevándorlókat csempésző, sofőr nélküli kamionra. Az áruház egyik alkalmazottja hívta ki a rendőrséget, miután a kamionból az egyik férfinak sikerült kiszabadulnia, és vizet kért az áruházban, ugyanis úgy voltak bezárva a rakodótérben víz nélkül, hogy árnyékban 37.8 Celsius-fok volt a hőméréklet, ami a magas páratartalom miatt még elviselhetetlenebb volt.  • Tippek
  • Bankszámla