Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Illegális mexikó bevándorlók fulladtak meg egy amerikai kamionban

2017.07.24. 05:16

Vasárnap estére kilencre nőtt a halálos áldozatok száma a texasi San Antonióban talált, illegális bevándorlókat csempésző kamion drámájában, a texasi hatóságok közben bejelentették, hogy már hétfőn vádat emelnek a kamion sofőrje ellen - írja az MTI.

A halálos áldozatok valamennyien húszas-harmincas éveikben járó férfiak. A raktérből kimenekített további húsz ember, akit kiszáradt állapotban a környék kórházaiba szállítottak, változatlanul válságos állapotban van.

A rendőrség vasárnap délután letartóztatta a kamion sofőrjét: a 60 éves floridai James Matthew Bradleyt, aki ellen embercsempészés megalapozott gyanújával emelnek vádat. A kamion egyébként iowai rendszámú és egy iowai szállítmányozási cég regisztráltatta.

San Antonio rendőrfőnöke, William McManus elmondta, hogy a Walmart áruházlánc egyik nagy parkolójában vasárnap kora reggel találtak rá a sofőr nélküli kamionra. Az áruház egyik alkalmazottja telefonált a rendőrségre, miután a kamionból az egyik férfinak sikerült kiszabadulnia és bement az áruházba vizet kérni. A szellőzés nélküli, forró kamionban összesen 39 illegális bevándorlót találtak, köztük két 15 éves kamaszfiút. Nyolcan akkor már halottak voltak, a kilencedik áldozat a kórházban hunyt el.

Thomas Homan, az Egyesült Államok Bevándorlási Hivatalának ügyvezető igazgatója szerint az áldozatok és a túlélők valószínűleg valamennyien mexikóiak.

San Antonio 230-240 kilométernyire fekszik a mexikói határtól, a térséget embercsempészek és kábítószerkereskedők uralják, a külföldi turisták figyelmét a hatóságok külön felhívják arra, hogy veszélyes övezetbe tartanak.