Árpád
-2 °C
3 °C

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját

2017.07.25. 17:40

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját, aki főpénztárosként több mint 20 millió levával, azaz 3 milliárd forinttal rövidítette meg a görög Alfa Bank bolgár leánycégét, írta az MTI egy helyi napilap alapján.

A csalót még 2011-ben lefülelték, az elsőfokú ítéletet nemrég hozta meg a bíróság: 15 évre ítélték, nem rendelkeztek letartóztatásáról. Ezután elrendelték őrizetbe vételét, de a rendőrök már nem találták otthon.

A korábbi hírek szerint

sem a hosszas nyomozás, sem a bírósági tárgyalás nem tárta fel, hogy mi történt a pénzzel,

hiába halasztották a vádemelést ellene, és vetettek be ez idő alatt különféle titkosszolgálati eszközöket ellene. Vallomásában azt állította, hogy egy görög üzletembert segített ki a pénzzel, aki 400 ezer levát ígért neki a "kölcsönért", de a kölcsönzött pénzt sem kapta vissza. Az üzletember viszont ezt tagadta a bíróság előtt.  

A volt főpénztáros sporttáskában vitte ki a pénzt a bankból, amit az tett lehetővé számára, hogy időnként a szabályok be nem tartása miatt egyedül is hozzáfért a főpénztárhoz. A szabályok szerint csak főnökével együtt nyithatta és zárhatta volna a pénztárt, nála volt a kulcs, főnökénél a kód, de ezt nem tartották be, gyakran egyedül zárhatta be azt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?