McCain agydaganattal is szavaz az Obamacare-ről

2017.07.25. 06:36

Viccnek álcázva megfenyegette egészségügyi miniszterét Donald Trump, hogy kirúgja, ha harmadik nekifutásra, kedden sem szavazza meg a republikánus többségű szenátus az Obamacare visszavonását, zöld utat adva az új egészségbiztosítási törvénynek – írta az MTI.

Az amerikai elnök negyvenezres közönséget nevettetett meg a nyugat-virginiai országos cserkésztalálkozón, amikor Tom Price-t  kirúgással fenyegette meg a sikertelen szavazás esetére. A republikánusoknak kettő fős többségük van a 100 fős szenátusban, de kétséges a szavazás végkimenetele. A Sajtóinformációk szerint mintegy féltucat szenátor voksa egyelőre nem biztos.

Az elnök hétfő délután egy Fehér Házban tartott rendezvényen elmondott beszédében arra is figyelmeztette a politikusokat, hogy tartsák be a választóiknak tett ígéreteiket, annál is inkább, mert hét éven keresztül azt ígérték nekik, hogy visszavonják az Obamacare-t és új egészségbiztosítási törvényt fogadnak el. A beszédben Trump ismét "rémesnek" nevezte az Obamacare-t. 

A szavazás tétjét jelzi, hogy az agydaganattal küzdő John McCain arizonai republikánus szenátor kedden visszatér Washingtonba, hogy részt vegyen a szavazáson. A 80 éves politikus orvosai a múlt héten állapítottak meg agresszív agydaganatot McCainnél. Az egykori republikánus elnökjelöltet  pénteken műtötték meg, vérrögöt távolítva el a koponyájából. Bár állapotát akkor kielégítőnek mondták, az amerikai tévékben megszólaltatott orvosszakértők már a hétvégén jelezték: komolyabb baj húzódhat meg a háttérben.  • Tippek
  • Biztosítás