Gusztáv
-8 °C
-1 °C

A török sajtó ismét lenácizta Merkelt

2017.07.25. 14:37 Módosítva: 2017.07.25. 14:39

A török-német konfliktus újabb kiéleződése miatt ismét Merkel-Hitler párhuzammal jön a török sajtó. A Yeni Akit című iszlamista, kormánypárti török napilap címoldalán Angela Merkel német kancellár látható horogkereszttel, a kísérőszöveg szerint pedig Merkel Németországa az elnyomásban és gyűlöletben túltesz Hitleren.

A lap a Rosszabb Hitlernél című cikkében többek között arról ír, hogy Németországban a beteg törökök nem jutnak orvosi ellátáshoz, a török munkavállalókat elbocsátják, a lakásokat pedig nem adják ki a török kisebbség képviselőinek. A dpa német hírügynökség megjegyezte, hogy erre semmilyen bizonyíték nincs.

DFk7RiDXsAELEck
Fotó: Twitter

Nem ez az első ilyen kirohanás a sikertelen puccskísérlet óta, legutóbb márciusban maga Erdogan állította azt, hogy Merkel náci praktikákat alkalmaz, amiért nem engedte, hogy török miniszterek kampányoljanak Németországban. Sigmar Gabriel német külügyminiszter akkor elfogadhatatlannak nevezte a minősítést, majd közölte, hogy türelmesek vagyunk, de nem hülyék!

Korábban a kormányhű Günes című napilap szombati számának címlapján egy fotómontázs volt a német kancellárról, akit Hitler-bajusszal, fekete náci egyenruhában és pisztollyal a kezében, mellette horogkereszttel ábrázoltak. A címlapon németül a Hitlerné, törökül pedig a csúnya néni felirat szerepelt.