Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Összecsaptak az izraeli rendőrökkel a Mecsetek terére visszatérő palesztinok

2017.07.27. 16:58 Módosítva: 2017-07-27 17:03:08

A Vörös Félhold információi szerint huszonheten sérültek meg csütörtökön a jeruzsálemi Mecsetek terén, ahová közel két hét után most engedték be újra a muszlimokat – írja a Jerusalem Post.

A beszámolók szerint a palesztinok és a rendőrök összecsapására a muszlimok Templom-hegyre történő visszatérése közben került sor, annál a kapunál, ahol szűk két héttel ezelőtt a tér lezárását kiváltó merénylet is történt. A rendőrök támadását alátámasztja, hogy a palesztinok sérüléseit könnygáz, gumilövedékek és villanógránátok okozták.

Korábban csütörtökön muszlimok ezrei ünnepelték az izraeli döntést, melynek értelmében a muszlimokat visszaengedték a szent helyre. A muszlimokat feldühítő biztonsági berendezéseket Izrael alig két hete helyezte ki, miután július 14-én a Mecsetek tere felől érkező arab fegyveresek agyonlőttek két izraeli rendőrt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?