Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Évtizedekkel ezelőtt lezuhant repülő áldozatait találták meg a Mont Blanc-nál

2017.07.28. 20:51 Módosítva: 2017.07.28. 21:47

Egy emberi kezet és egy lábszárat találtak a Mont Blanc-tömb egyik gleccserén, a maradványok az Air India légitársaság évtizedekkel ezelőtt lezuhant két repülőgépének valamelyikéről származhatnak.

Az emberi maradványokat csütörtökön a Bossons-gleccseren találta egy környékbeli férfi, Daniel Roche, aki 14 éve keresi megszállottan az 1950-ben és az 1966-ban lezuhant repülőgépek maradványait.

Két szerencsétlenség egy helyen

Roche szerint - aki egy törvényszéki antropológussal is konzultált - a jégből kiolvadt testrészek egy nő maradványai lehetnek, az 1966. január 23-án 117 emberrel a fedélzetén lezuhant Boeing 707, a "Kangchenjunga" egyik utasáé.

A másik Air India-repülőgép, a Malabar Princess névre keresztelt Lockheed Constellation 1950-ben járt szerencsétlenül a Mont Blanc csúcsai fölött.

Francia hegyimentők a Mont Blanc-on
Francia hegyimentők a Mont Blanc-on
Fotó: Daniel Roche

A hegyimentők vezetője szerint a maradványok valószínűleg nem egyetlen holttesttől valók, és azt sem lehet megállapítani, hogy melyik lezuhant repülőgépről utasairól lehet szó.

A mumifikálódott testrészeket egyelőre egy hullaházban helyezték el, további sorsukról az ügyészség dönt.

Daniel Roche, a szenvedélyes roncsvadász szakadatlanul járja a környéket a lezuhant indiai repülőgépek maradványai után kutatva. Azt mondta, ilyen jelentős testrészeket még nem talált, inkább csak koponya- és állkapocsdarabokat.

A férfi megtalálta a Boeing négy hajtóművének egyikét is, azt ősszel akarja levitetni a völgybe.