Késes támadás egy hamburgi szupermarketben. Egy halott, hat súlyos sebesült

2017.07.28. 16:48 Módosítva: 2017.07.28. 17:55

Egy 54 éves német férfi meghalt, hatan megsérültek egy késes támadásban Hamburgban. A szupermarketben az első hírek szerint egy férfi támadt késsel a vásárlókra, írta a Reuters. A támadót az őt követő szemtanúk fogták el, és az első hírek szerint meg is verték. A hamburgi rendőrség Twittere szerint egyértelmű, hogy egy elkövető támadott, egy ideig egy második személyt is kerestek, de végül kiderült, hogy teljesen egyedül volt a támadó.

A támadás délután háromkor történt: egy férfi rohant be a Barmbek negyedében működő szupermarketbe. Kést rántott, majd figyelmeztetés nélkül szurkálni kezdte a vásárlókat. A Bild egy szemtanú információja szerint a férfi megszúrt három embert, majd egy Allah Akbar kiáltás után elindult a lakóházak irányába. 

Az elkövető elmenekült a helyszínről, de fél órával később elfogták. A szemtanúk látták a vérrel borított férfit a rendőrautóban, írja a Telegraph.

A rendőrség azonosította az elkövetőt, aki a 26 éves Ahmed A., és az Egyesült Arab Emírségek területén született, és menekültként érkezett Németországba, és  egy hamburgi menekültotthonban volt regisztrálva, azonban Olaf Scholz (SPD) polgármester szerint egyértelműen kijelenthető, hogy egy kiutasított emberről van szó, aki azért nem hagyta el az országot, mert nem voltak papírjai. A polgármester szerint különösen dühítő, hogy egy olyan ember irányította ellenük a haragját, aki a védelmüket kérte korábban. 

A Spiegel értesülései szerint a férfi kapcsolatban állt a radikális iszlamizmus leginkább elterjedt németországi irányzatával, a szalafizmus követőinek körével. Ugyanakkor az is ismert, hogy pszichés problémái voltak és rendszeresen fogyasztott kábítószert. Az egyelőre nem ismert, hogy politikai indítékból vérengzett-e.

Helyszínelők a szupermarketben
Helyszínelők a szupermarketben
Fotó: Morris Mac Matzen

A német rendőrség este kiadott közleménye szerint hat sérültet szállítottak kórházba, mindenkit súlyos sérülésekkel. A támadásban megsérült egy 50 éves nő, és négy férfi, akik 64, 57, 56 és 19 évesek, valamint egy 35 éves férfi, aki a támadó elfogása során sérült meg súlyosan. A sérülteket különböző kórházakba szállították műtétekre. 

A hatóságok külön nyomozócsoportot állítottak fel az ügy vizsgálatára, és  felszólították a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket.

Cikkünket frissítjük.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport