Trump kirúgta a kabinetfőnökét

2017.07.28. 23:38

Donald Trump amerikai elnök John Kelly tábornokot nevezte ki kabinetfőnökévé, leváltva ezzel Reince Priebust, közölte a Twitteren. 

Kelly eddig belbiztonsági miniszter volt, a határőrség, bevándorlók elleni küzdelem "arca". Korábban ezeket írtuk róla. Ő volt az, aki szerint például Guantanamón nincs ártatlan ember.

Priebus az elmúlt napokban nyomás alá helyeződött, miután Trump új kommunikációs főnöke egy gyorsan kitörölt tweetben arra tett utalást, hogy ő lehet az egyik szivárogtató a sajtónak. Egy újságírónak pedig telefonon káromkodva paranoid skizofrénnek nevezte Priebust.

Kellyt Trump "nagyszerű amerikainak" és "nagyszerű vezetőnek" nevezte friss tweetjeiben Kellyt. "Nagyszerű munkát végez, a stábom egy igazi csillaga", írta, miközben Priebus érdemeiről is szót ejtett, és megköszönte munkáját.

Priebus kinevezésekor azt írtuk, hogy "kiválasztása nagyjából ahhoz hasonló, a pártelitnek is tetsző lépés lehet, mint amikor Mike Pence indianai kormányzó lett Trump alelnökjelöltje."

Trumpnak nincs jó hete: a szenátus leszavazta az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási rendszer visszavonását, majd megszavazta a hatalmát korlátozó törvénycsomagot. Közben Moszkva amerikai diplomaták százait utasítja ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás