Judit
3 °C
7 °C

Trump kirúgta a kabinetfőnökét

2017.07.28. 23:38

Donald Trump amerikai elnök John Kelly tábornokot nevezte ki kabinetfőnökévé, leváltva ezzel Reince Priebust, közölte a Twitteren. 

Kelly eddig belbiztonsági miniszter volt, a határőrség, bevándorlók elleni küzdelem "arca". Korábban ezeket írtuk róla. Ő volt az, aki szerint például Guantanamón nincs ártatlan ember.

Priebus az elmúlt napokban nyomás alá helyeződött, miután Trump új kommunikációs főnöke egy gyorsan kitörölt tweetben arra tett utalást, hogy ő lehet az egyik szivárogtató a sajtónak. Egy újságírónak pedig telefonon káromkodva paranoid skizofrénnek nevezte Priebust.

Kellyt Trump "nagyszerű amerikainak" és "nagyszerű vezetőnek" nevezte friss tweetjeiben Kellyt. "Nagyszerű munkát végez, a stábom egy igazi csillaga", írta, miközben Priebus érdemeiről is szót ejtett, és megköszönte munkáját.

Priebus kinevezésekor azt írtuk, hogy "kiválasztása nagyjából ahhoz hasonló, a pártelitnek is tetsző lépés lehet, mint amikor Mike Pence indianai kormányzó lett Trump alelnökjelöltje."

Trumpnak nincs jó hete: a szenátus leszavazta az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási rendszer visszavonását, majd megszavazta a hatalmát korlátozó törvénycsomagot. Közben Moszkva amerikai diplomaták százait utasítja ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?