Árpád
-2 °C
4 °C

Hátulról lőhettek fejbe a mississippi rendőrök egy ártatlan férfit

2017.07.29. 11:58 Módosítva: 2017-07-29 11:59:08

A család ügyvédje szerint hátulról lőhették fejbe a rendőrök azt a férfit, akit véletlenül, két lakcím összecserélése miatt öltek meg múlt vasárnap Mississippiben – írja a CNN. Ha ez igaz, az kétségbe vonja a hatóságok eredeti állítását arról, hogy történt az eset. 

A 41 éves Ismael Lopez a rendőrök melléfogása miatt halt meg. Éppen egy férfit kerestek, aki egy benzinkút környékén megtámadott egy nőt a közeli Tate megyében, de utólag kiderült, rossz címre mentek ki Southaven városán belül. A rendőrök eredeti sztorija szerint Lopez hallotta a kutyaugatást, kiment megnézni, mi az, a pitbullja viszont időközben nekiment a rendőröknek, akik ezért meglőtték az állatot. Ezek után Lopez fegyvert fogott rájuk - állította a rendőrség -, és felszólításra sem tette le, így lelőtték. 

A hatósági állásfoglalást azonban megkérdőjelezi a család jogi képviselője, aki arról tájékoztatta a sajtót: független vizsgálatot folytattak le és arra jutottak, egy hátulról, a zárt ajtón keresztül érkező fejlövés végzett a férfivel. "Nyugtalanító a tudat, hogy a Ismael Lopez menekülés közben, hátulról kapott golyót", mondta az ügyvéd hozzátéve, hogy nem egyezik a véleményük a halottkém hivatalos jelentésével, de a tárgyi bizonyítékok mellettük szólnak. 

A család az igazságügyi Minisztériumhoz fordult az ügyben, szerintük vádat kellene emelni a gyilkos rendőrök ellen, és meneszteni a southhaveni rendőrkapitányt és az összes többi tisztviselőt illetve politikust, akik hamis információkat terjesztettek Lopez halálával kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?