Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem ússza meg a börtönt Auschwitz könyvelője

2017.08.02. 12:42

Le kell töltenie a korábban kiszabott börtönbüntetését az Auschwitz könyvelőjeként ismert Oskar Gröningnek, miután az ügyész megállapította, hogy a most 96 éves férfinek megfelelő a fizikai állapota – írja az AFP.

Gröninget a bíróság 2015 nyarán találta bűnrészesnek az auschwitz-birkenaui náci koncentrációs tábor 300 ezer foglyának kivégzésében. Akkor négy év börtönbüntetésre ítélték, ez a büntetés tavaly ősszel emelkedett jogerőre.

A védelem ezután kérte a büntetés felfüggesztését egészségügyi okokból. Az ügyész viszont most úgy döntött, hogy elutasítja a kérelmet, mert Gröning egészségi állapota megengedi, hogy börtönbe vonuljon, ha folyamatos orvosi felügyeletet biztosítanak neki. Arról még nincs döntés, hogy az idős férfinak mikor kell megkezdenie a büntetést.

Hans Holtermann, a Gröninget képviselő ügyvéd azt mondta, amint lehet, fellebbezni fog a döntés ellen, méghozzá arra hivatkozva, hogy az ügyészség által kijelölt orvos nem végzett megfelelő vizsgálatot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!