Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Trump támogatja a legális bevándorlás korlátozását

2017.08.03. 18:32

Donald Trump amerikai elnök támogatásáról biztosította két republikánus szenátor tervezetét a legális bevándorlás új szabályozásáról, írja az MTI. A tervezet nem családi kapcsolatok, hanem képzettség és érdemek alapján, és elsősorban angolul beszélőknek tenné lehetővé a bevándorlást az országba. 

A javaslat évi kvótát állapít meg: évente ötvenezernél többen nem kaphatnának letelepedési engedélyt. A törvény – mennyiben elfogadják – alapvetően megváltoztatja a zöldkártyák kiadásának rendszerét. Új módszert dolgoznának ki arra, hogy ki kaphatna zöldkártyát, ami nem állampolgárságra, hanem tartózkodásra és munkavállalásra jogosít. Családegyesítés címén például nem járna és azok a szakképzett bevándorlók kaphatnák meg, akik beszélnek angolul és képesek eltartani magukat és családjukat az Egyesült Államokban. 

A Fehér Ház szerint a legális bevándorlók közül csak minden tizenötödik felel meg ezeknek a kritériumoknak.

Évente átlagosan egymillió legális bevándorló érkezik az országba, nagy részük kevéssé, vagy alig szakképzett

– mondta Donald Trump.

A törvényjavaslatot a kanadai és az ausztrál bevándorlási törvény alapján készítették el. Hasonló törvényjavaslattal próbálkozott 2007-ben George W. Bush, akkori elnök is, terve azonban a kongresszusban elbukott.

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft