Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Montréalban megnyitották az olimpiai stadiont a menedékkérőknek

2017.08.03. 07:58 Módosítva: 2017.08.03. 07:59

Megnyitották szerdán a kanadai Québec központjában, Montréalban az olimpiai stadiont a menedékkérőknek, miután egyre többen érkeznek az Egyesült Államokból és kérnek menedéket Kanadában.

A stadionban a québeci vöröskereszt és a helyi egészségügyi hatóságok látják el az érkezőket, írja az MTI. Azt nem közölték, hogy jelenleg hány embert szállásoltak el az 1976-os olimpiai játékokra épült rendezvénycsarnokban.

Idén eddig 4600 ember lépte át az amerikai-kanadai határt és kért menedéket Kanadában, főleg Québecben. A Reutersnek menedékkérők azt mondták: Donald Trump szigorú bevándorláspolitikájától tartanak, ezért hagyták el az Egyesült Államokat.

Denis Coderre, Montréal polgármestere a közösségi médián keresztül üdvözölte azokat, akik Kanadában kérnek menedéket. Arról számolt be, hogy júliusban 2500 menedékkérő érkezett a városba, s gondoskodni róluk "humanitárius gesztus".

Azokat, akik illegálisan lépik át az országhatárt, a kanadai hatóságok őrizetbe veszik és kihallgatják mielőtt beadhatnák menedékkérelmüket, melynek elbírálásáig Kanadában maradhatnak.