Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Hatalmas tűz pusztított egy dubaji toronyházban

2017.08.04. 06:38

Hatalmas tűz ütött ki péntekre virradóra a világ egyik legmagasabb lakóépületében, a 79 (a CNN szerint 84) emeletes dubaji Torch-toronyban, de a lakóit időben kimenekítették, és a tűzoltóknak körülbelül két és fél óra alatt sikerült eloltaniuk a lángokat. Áldozatokról és sérültekről nem érkeztek hírek.

A CNN amerikai hírtelevízió által bemutatott felvételeken látszott, hogy lángokban álltak a felhőkarcoló egyik oldalán lévő lakások, nagyjából az épület felétől a legtetejéig, és égő törmelék hullott le róla. Szemtanúk szerint mintegy 30-40 lakás égett, és a lehulló égő törmeléktől meggyulladt két gépkocsi is.

Please Be Safe Tonight!! BLESS EVERYONE IN THERE ❤

Alan J (@alanjamazing) által megosztott bejegyzés,

A tűzoltók az épület belsejéből oltották a lángokat, mintegy két és fél óra alatt fékezték meg a tüzet.

The Torch tower again in fire. Who gave this name to the building???? #torchtower

Vladimir Ivanov (@vovaivanov60) által megosztott bejegyzés,

A Torch-torony (a neve egyébként fáklyát vagy elemlámpát jelent) 2011-ben épült, és akkor ez volt a világ legmagasabb lakóépülete, de már a rákövetkező évben átadta az elsőbbséget egy ugyancsak dubaji toronyháznak. A 335 méteres, 682 lakásos Torch-toronynak 79 föld feletti szintje van. Két évvel ezelőtt is nagy tűzvész pusztított benne, több száz embert kellett evakuálni, és többtucatnyian megsérültek.