Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Német rendőrök gyereke megerőszakolt és megölt egy kínai lányt

2017.08.04. 12:20

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek egy férfit pénteken Németországban, mert megerőszakolt és megölt egy kínai diáklányt, írja az MTI. A kínai építészhallgatót 2016 májusában ölték meg a Szász-Anhalt tartományban fekvő Dessauban. A lányt kocogás közben kapták el a vádlottak, egy üres lakásba hurcolták, ahol brutálisan megerőszakolták és halálra kínozták. 

Dessau-Rosslau város tartományi bírósága elítélte a férfi volt barátnőjét, egy háromgyerekes anyát is, akire öt év hat hónap szabadságvesztést szabott ki, a vádlottakat emellett összesen 60 ezer euró fájdalomdíj megfizetésére is kötelezte.

A nyomozók ugyanis megtalálták a lakásban az áldozat és az elkövetők számtalan nyomát, a holttestet pedig a bűncselekmény után két nappal fedezték fel egy fa alatt eltemetve, nem messze a tett helyszínétől.

000 IF5DS
Fotó: Sebastian Willnow / AFP

A nyolc hónapig tartó per során a férfi végig hallgatott és fásult volt. Az ügyet kényessé tette, hogy a szülei rendőrök. A nő a bíróság előtt elismerte, hogy részt vett az áldozat elrablásában és jelen volt a megerőszakolásánál is, de azt bizonygatta, hogy a diáklány halálát okozó kínzásnál már nem tartózkodott a helyszínen.