Gál
3 °C
16 °C

Medve tépett szét egy 19 éves állatgondozót Svédországban

2017.08.05. 12:25

Még vizsgálják a körülményeit annak a balesetnek, aminek következtében meghalt egy svéd állatgondozó az Orsa Rovdjurspark vadasparkban. Egyelőre rejtély, hogy hogyan jutott be a medve az elkerített területre, ahol egy állatgondozó egy speciális program részeként, egy családot vezetett végig az állat számára lezárt területen, amit ilyenkor kiürítenek. 

Az első találgatások szerint az állat valószínűleg ásott egy üreget, amin keresztül vissza tudott mászni a területre. A park igazgatója Sven Brunberg nyilatkozott az esettel kapcsolatban. Elmondta, hogy minden biztonsági előírást követtek kollégái, és a rendőrségre bízza, hogy megállapítsák, hogy melyik ponton történhetett mulasztás.

Az áldozat kollégáinak feltűnt, hogy nem válaszol a hivásaikra, ekkor mentek ellenőrizni a gondozót, akit a medve épp marcangolt. Az állatot lelőtte az egyike annak a két embernek, akiknek jogosítványa van állatok kilövésére a park területén belül, és azonnal riasztották a mentőket, akik küzdöttek a férfi életéért, de végül belehalt sérüléseibe a kórházba szállítás közben. 

A vadaspark honlapján Európa legnagyobb vadasparkjaként hirdeti magát, ahol rozsomákok, medvék, tigrisek és leopárdok élnek. 

2012-ben Svédország déli részén működő Kolmården vadasparkban egy gondozót halálra martak etetés közben a farkasok. A park akkori igazgatóját 2016-ban egy hosszas nyomozás után emberölésért elítélték. 

(via The Local)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport