Több kisebb földrengés is volt Horvátországban

2017.08.10. 18:58

Horvátországban kisebb pánikot keltett, hogy Fiume (Rijeka) környékén többször is rengett a föld az elmúlt két napban, de a horvát szeizmológiai intézet megnyugtatta a lakosságot, hogy az országban a földmozgások nem ritkák, és nem jelentenek kirívó eseményt.

Az első nagyobb rengés, amelynek epicentruma Fiumétől 18 kilométerre keletre volt a tenger alatt, kedden fél tizenkettőkor volt érezhető a Kvarner-öbölben. A Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földmozgás néhány másodpercig tartott, és óriási robajjal járt. Azóta folyamatosak a kisebb utórengések, az elmúlt két napban tizennégyszer rengett a föld a kikötővároshoz közeli településeken és szigeteken.

A horvát szeizmológiai intézet szerint az Adriai-tenger partján fekvő Velebit-hegységben gyakran fordulnak elő földrengések, de mivel lakatlan területről van szó, ezek nem kerülnek be a hírekbe. A mostani rengések, amelyek augusztus eleje óta többször előfordultak Fiume környékén és Peljesac szigetén, az előző évekhez képest nem számítanak rendkívüli eseménynek, és nem okoztak anyagi károkat, tették hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport