Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Szándékosan süllyesztették el a tengeralattjárót, de az eltűnt újságíró nem volt benne

2017.08.13. 17:45
Kiemelték a tenger fenekéről a privát tengeralattjárót, amin a gyanú szerint gyilkosság történhetett, de holttest nem volt rajta, a bűncselekmény egyelőre megoldatlan marad.

Nem találták meg az eltűnt svéd újságírónő holttestét abban az elsüllyedt tengeralattjáróban, amelyet egy dán feltaláló és búvárhajó-építő saját kezűleg készített. A nyolcszemélyes (ezzel a maga alműfajában a világon állítólag a legnagyobb) homemade tengeralattjáró pénteken tisztázatlan körülmények között süllyedt el Koppenhága közelében.

A 46 éves Peter Madsen tulajdonában lévő tengeralattjárót szombaton a Koge-öböl vízéből emelték ki, kiszivattyúzták belőle a vizet és vasárnap nyomozók, műszaki szakemberek, törvényszéki szakértők vizsgálták át. A nyomozók állítása, illetve a jelek szerint szándékosan süllyesztették el a hajót, ezért azt lehetséges bűnügyi helyszínként kezelik.

Fedélzetén nem találtunk senkit, sem élve, sem holtan

– közölte Jens Moller Jensen rendőrségi szóvivő az MTI szerint.

A tengeralattjárót építő Madsent pénteken a süllyedő hajóról menekítették ki, majd a rendőrség őrizetbe vette szándékos emberölés gyanújával. Ez Kim Wall svéd újságírónő eltűnésével függ össze. A nő a hajótörés előtt a 18 méter hosszú, 40 tonnás UC3 Nautilus tengeralattjárón tartózkodott. Madsen kimentésekor arról beszélt, hogy problémák voltak a tengeralattjáró víztartályával, ezért süllyedhetett el. A férfi tagadja a vádat, azt mondja, hogy a róla és hajójáról cikket készítő újságírónőt partra tette csütörtök este egy szigeten a koppenhágai kikötőben. A nő eltűnését élettársa jelentette.